EquiProCare

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 00:00

Yess, de zomer is vollop bezig! We zitten midden in een hittegolf. Wij gaan weer onze wekker lekker vroeg zetten om de warmte te vermijden. En na die inspanning kunnen onze paarden ook een zalige, verfrissende douche gebruiken.

Niet alleen wij, maar ook de paarden vinden dat heerlijk! En net daarom heb ik een aantal producten getest die zeker en vast aan te raden zijn, en die je kan kopen aan mooie prijzen variërend van +/- €15,00 - €25,00.

Mocht je paard het niet fijn vinden om gedoucht te worden, dan kan je als alternatief een emmer water vullen met een spons en met de spons zachtjes over je paard gaan.

Als je gaat douchen begin je steeds bij de benen van het paard want enkel zo kan het paard wennen aan de straal en de temperatuur van het water.

Waarom zou je shampoo gebruiken bij je paard? Omdat zo de huid gereinigd wordt en de beschermlaag ervan versterkt.

 

De EquiPro Wash is daarvoor dé ideale shampoo. Het is een milde paardenshampoo voor de dagelijkse verzorging van je paard. Het verwijdert al het vuil en zweet, en de vacht van je paard zal zeker en vast blinken.

Hierna heb ik de EquiPro Cooling Wash gebruikt. Deze is ook echt zalig! Hier doe je 5 dopjes in een emmer met water, neem je spons erbij en wrijf open op je paard. Dit geeft als het ware een nieuw leven aan het lichaam en spieren van je paard na de inspanning. Dit ruikt ook naar eucalyptus en munt- extracten. Je hoeft dit niet af te spoelen, laat dit gerust een 5-tal minuten inwerken.

Als laatste bij het verwen moment heb ik de EquiPro Cooling Gel gebruikt. Je neemt wat in je handen en wrijft dit open over de pezen, spieren en gewrichten. Deze gel heeft uiteraard ook een verkoelend effect en zorgt voor een deugddoende verzorging.

Wil je de puntjes op de 'i' zetten? Gebruik dan nog de EquiPro Shine, hiermee kan je de manen en de staart ontwarren en laten blinken!
Heb je graag de volledige collectie voor grooming? Dan kan je nog de EquiPro Hoof Balm en EquiPro Hoof Shine aankopen. De Hoof Balm geeft een goede verzorging aan de hoeven terwijl de Hoof Shine de hoeven laat blinken als een diamant!

Ps: vergeet niet met een zweetmes al het water te verwijderen. Droog zeker de kootholtes af met een handdoek om kans op kloven of mok te vermijden!

 

Waar kan je EquiProCare kopen?

- Horse2Me Shop, Wetteren

- Hippostore, Evergem

- Ontdek nog meer verdelers!

 

 

Ga gerust naar hun website waar je nog meer info kan vinden: https://www.equiprocare.com/